Insights

Screen-Shot-2015-03-31-at-2.58.26-PM.png

5 tehotonta työtapaa, jotka tuottavatkin tulosta

Eikö kuningasideasi johtanutkaan mihinkään? Vielä ei ole liian myöhäistä. Kehitystyössä inspiraatio on vasta ensimmäinen askel menestystä kohti. Ideoiden puskeminen läpi työyhteisössä vaatii pelisilmää ja näennäistä tehottomuutta onnistuakseen.

1. Odota sopivaa tilaisuutta ennen kuin etenet.

    Se hetki, jolloin saat idean, ei aina välttämättä ole paras sen esittämiseen. Sitomalla ehdotuksesi ajankohtaisiin asioihin saat aikapaineen puolellesi. Esimerkiksi asiakasprojektien kautta voi salakuljettaa muutosta omaan yritykseen.

2. Ota mukaan turhia ihmisiä.

    Pienessä piirissä työskentely on nopeaa, mutta onnistumiseen tarvitset usein laajaa tukea. Muut tukevat hankettasi todennäköisemmin, kun huomioit heidät jo aikaisin. Kuka käyttäisi toteutunutta ehdotustasi? Keiden lupia eteneminen vaatisi? Mieti miten saat tärkeät ryhmät kokemaan asian omakseen, ilman että hanke venyy liikaa.

3. Mene paikan päälle.

    Kommentointikierros sähköpostitse on varma kuolinisku hankkeesi etenemiselle. Ajatustyötä vaativa viesti hautautuu uusien viestien alle, ja viikkoa myöhemmin pohdit tarkoittaako vastaamattomuus vastustusta, hyväksyntää, pohtimista, vai jotain muuta. Kasvotusten saat välitöntä palautetta, voit selventää epäkohtia ja tunnustella missä maaperä on hedelmällisin. Mahdolliset matkakulut ja tunnit saat takaisin monin kerroin, kun asia edistyy kertaheitolla.

4. Luo jotain käsin kosketeltavaa.

    Konkretisoi ehdotuksesi yleisölle sopivalla tavalla ja tartuta innostuksesi. Jollekin toimii havainnekuva, toiselle numerot kasvunäkymistä, kolmannelle fyysinen malli – tee ne kaikki. Epämääräinen ajatus ei sytytä eikä kutsu kommentoimaan – jäät helposti yksin niin kauan kun kehitysideasi elää vain henkimaailmassa.

5. Tee välillä jotain muuta.

    Saman agendan jankuttaminen helposti ärsyttää ja vaikuttaa itsekeskeiseltä, joten asiaasi suhtaudutaan jo lähtökohtaisesti skeptisesti. Vältyt leimaantumasta muiden silmissä, kun et jatkuvasti aja samaa asiaa. Joskus kokonaisuuden kannalta voikin olla parasta pitää pieni hengähdystauko.

 Teksti on osa Skolar -sarjaa.

Tua Björklund5 tehotonta työtapaa, jotka tuottavatkin tulosta
Share this post