Insights

IMG_3542.jpg

Ei mennyt niin kuin Strömsössä – meni paremmin!

Design Factory collaborated with “change agents” from various ministries in Finland on Friday January 31st as ideation workshop for future ideas was organized at Startup Sauna. The facilitators wrote their experience (in Finnish) – cheap jerseys how did it actually go?

The participants were first guided through Design Factory.

IMG_3534

Mitä tapahtuu, kun 50 byrokraattia eri ministeriöistä tupsahtaa tammikuisena perjantai-aamuna Startup Saunalle? Meiltä fasilitaattoreilta oli mennä pasmat sekaisin, niin innoissaan osallistujat olivat! Koska tarkoitus oli työstää muutosagenttien Divorce yhteistä tulevaisuutta ”Open Space” –formaatilla, olimme varmuuden vuoksi pohtineet etukäteen muutamia teemoja. Siltä varalta, että osallistujat katselisivat kiusaantuneina kengän kärkiään. Ei muuten tarvinnut. Ympäristön raikkaudesta ja cheap jerseys China energisyydestä hurmaantuneina, työpajan osallistujat alkoivat tuottaa ideoita yhdessä työstettäviksi. Oma merkityksensä oli varmasti myös sillä, että kaikki olivat tulleet paikalle omasta vapaasta halustaan, ei kenenkään paikalle osoittamana. Hello Taas kerran tuli todistettua omaehtoisuuden merkitys ja kanssakollegoista energisoitumisen voima!

IMG_3553

 

Some opettaa ja me yhteisöissämme osaamme näköjään nopeastikin nostaa ajatuksia ja käsiteltäviä kysymyksiä esiin. Luonnollinen uteliaisuus kuulla, mitä muut ajattelevat esiin nostetuista kysymyksistä ylitti nopeasti sen seikan, että kaikki wholesale jerseys China emme tunteneet toisiamme. Kun tavoitteet asetetaan yhdessä ja kysymykset ryhmitellään teemoittain, tulee myös päätöksenteko visualisoiduksi. Työskentelyn jälkeen on myös mielekästä viedä keskustelua nettialustalle, kun riittävän moni on osallistunut aiheeseen reaalimaailmassa. Kokeiluihin valmiin ryhmän erityinen arvo on liikkuvuuden ja asiantuntijuuden yhdistelmä ja tällaista innostusta työssämme tarvitaan.

Kyseessä oli ministeriöiden yhteisen muutosagenttiverkoston työpaja Design Factoryssä ja Startupsaunalla. Muutosagentteja yhdistää halu tehdä uutta virkamieskulttuuria ”tässä ja nyt”. Emme kumartele auktoriteetteja ja odota lupaa tehdä Paris asioita uudella tavalla, vaan tartumme rohkeasti ja kokeillen toimeen. Uudelle toimintamallille on ministeriöiden ylimmän johdon vahva tuki.

Ei-niin perinteinen virkamiesympäristö sopi tällaiseen harjoitukseen kuin nenä päähän. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman Eetun  ja kumppaneiden avarakatseisuutta. Lämmin kiitos siitä teille kaikille. Tullaan mielellään uudestaan, mikäli huolitaan!

Virpi Einola-Pekkinen , Antti Joensuu  ja Sirpa Fourastie

Kuvassa vasemmalta oikealle Virpi Einola-Pekkinen, Sirpa Fourastie, Heidi Fransila, Jaani Heinonen ja Antti Joensuu

IMG_3605

Lue myös muutosagenttien näkemyksiä siitä, miten rakennetaan kestävän kasvun mahdollistava valtioneuvosto:

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/04_kolumnit/index.jsp

Kuvat: Antti Joensuu

Tiina TuulosEi mennyt niin kuin Strömsössä – meni paremmin!
Share this post